Witlof ovenschotel met ham, kaas en boursin

Witlof met ham en kaas is een favoriet van velen, maar de variant met boursin is nóg lekkerder!

Dit gerecht is ook ideaal voor als je alleen voor jezelf hoeft te koken. Je hebt er namelijk niet veel werk aan, plus je hebt de vlees en groente in één! Doordat je de witlof eerst door vieren deelt, gaart het sneller in de oven en hoef je het niet voor te koken.

Recept witlof ovenschotel met ham kaas en boursin

Zelf gebruik ik het liefst de kruidenroomkaas van Garlan, wat veel smeerbaarder is dan Boursin zodra je het op de ham moet smeren. Qua smaak maakt het niet zoveel uit. Verder raad ik plakjes kaas aan i.p.v. geraspte, omdat geraspte kaas de neiging heeft om van je witlof af te vallen tijdens het garneren.

Ingrediënten

  • 2 stronken witlof
  • 8 plakjes ham
  • halve verpakking kruidenroomkaas
  • plakjes jonge kaas
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven, bovengrill aan).
  2. Snijd de witlof door de lengte in vieren en spoel de stukken onder de kraan af. Laat de druppels water tussen de bladeren zitten. Hierdoor gaart de witlof makkelijker in de oven dan wanneer je het droog zou laten. Voorkoken is niet nodig. (Overigens snijd ik het stammetje er niet af, zodat de witlof niet uit elkaar valt tijdens het bereiden. De “bittere kern” verwijder ik ook niet.)
  3. Leg de plakjes ham op een snijplank en verdeel daarover de kruidenkaas. Smeer de kruidenkaas uit met een mes.
  4. Leg een stuk witlof bovenop elk stukje ham en rol het gezamenlijk op. Leg het in een grote ovenschaal. Ga door totdat alle stukken zijn ingewikkeld.
  5. Neem een plak voorgesneden kaas, scheur dit in 4 delen en leg elk miniplakje over een witlof heen.
  6. Zet de ovenschaal op een rekje in het midden van de oven en bak het 25 minuten.

Eet smakelijk!

Meer recepten? Kijk dan eens naar: Eten bij Sindy

Sindy Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *