Supergeleidende aluminium ijslepel review

De zomertijd is aangebroken en het is weer tijd voor ijs! Toen mijn vriend bijna zijn tweede ijstang had gesloopt door het scheppen van hard ijs, besloot ik dat het toch tijd was om te kijken naar alternatieven.

Tuurlijk bestaan er trucs zoals ijs even laten ontdooien of heet water gebruiken, maar ik heb nu een betaalbare ijslepel gevonden waarbij deze trucs niet meer nodig zijn!

Supergeleidend

Online spotte ik een ijslepel dat geen knijpmechanisme had zoals de gewoonlijke ijsknijpers die je vaak ziet. Deze bijzondere ijslepel is namelijk gemaakt van aluminium, wat een veel betere warmtegeleider is dan roestvrijstaal. Ook zit er glycerine in het handvat en samen met het aluminium geleidt de ijslepel hierdoor supersnel de warmte van je hand. Je ijs wordt dus direct schepbaar zodra je de lepel in het ijs zet en van tevoren ontdooien is niet meer nodig!
Aluminium geleidende glycerine ijslepel

Geen knijpmechanisme nodig

Ik keek echt mijn ogen uit toen ik deze ijslepel voor het eerst uitprobeerde. Ik hoefde nauwelijks kracht te zetten, terwijl het ijs toch echt net uit de vriezer kwam! De ijsbol glijdt ook gemakkelijk weer van de lepel af, waardoor je het knijpmechanisme niet mist. Ik gebruik overigens geen bijzondere schepklare ijs, maar gewoon een huismerk.

Ijslepel van Dille & Kamille

Superbetaalbaar

Je zou denken dat dit soort vernuft heel wat kost, maar ik heb mijn betaalbare exemplaar gevonden bij de Dille & Kamille voor maar 4,95 euro. Ik heb online duurdere ijslepels gezien die geen knijper hadden noch geleidend waren, dus reken uit je winst! Echte nadelen heb ik nog niet ervaren met deze lepel. Misschien dat je het niet in de vaatwasser kunt stoppen, maar zonder al die mechaniek is deze ijslepel heel gemakkelijk even af te wassen onder de kraan. Overigens staat er op de lepel dat je het niet mag wassen met water dat heter is dan 60°C (heet!).

Aanrader

Ik zou zeggen dat dit de beste ijslepel is om bolletjes ijs mee te scheppen! In ieder geval voor thuisgebruik. Doordat de ijslepel de warmte van je hand geleidt, is het niet nodig je ijs te laten ontdooien of je lepel onder heet water te houden voordat je begint met scheppen. Voor de prijs van 4,95 hoef je het ook niet te laten. Mijn oude ijstang mét knijper blijft echter gewoon handig bij het scheppen van beslag, dus als je er ruimte voor hebt zou ik die wel in de keukenla houden.

Dit is géén gesponsord bericht.

Sindy Geschreven door:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pyjf273621/domains/geekychic.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *